alliance_insurance

IDNO:
1002600029347
Seria, nr. şi data eliberării licenţei,
termenul de valabilitate:
CNPF 000682,16.01.2009
termen nelimitat
Data înregistrării (reînregistrării):
08.06.2001
Denumirea Societăţii de asigurare:
CA “ALLIANCE INSURANCE GROUP” S.A.
Adresa juridică:
MD-2005, mun. Chişinău, str. Romană, 8
Genul de activitate:
Asigurări generale
Directorul Societăţii de Asigurare:
Vitalie BANARU

               ”Victoria Asigurări” S.A. își face apariția în domeniul asigurărilor începînd cu anul 1991 cînd sunt puse bazele primei societăți de asigurare cu capital privat din Republica Moldova.

               Prestînd cele mai diverse servicii de asigurare, lucrînd asupra calității acestora ,,Victoria Asigurări” și-a cîștigat clienții influenți în domenii precum: turism, bănci, aviație, industrie. Paralel s-au dus tratative pentru crearea unui parteneriat cu una dintre cele mai influente bănci din Republica Moldova ,,Victoriabank”- acționar important al companiei.

               Drept obiectiv ,,Victoria Asigurări” și-a propus creșterea rațională al portofoliului în condițiile menținerii solvabilității prin identificarea noilor canale de distribuire, dezvoltarea asigurărilor suplimentare și a parteneriatelor strategice.

               În 2012 ,,Victoria Asigurări” a ocupăt a opta poziție, potrivit datelor furnizate de către CNPF, observînduse cel mai impresionant progres din piata, de circa 110%. Compania înregistrează un volum de prime brute de 36,7 mil. MDL (2,3 mil. EUR), cota de piata a asiguratorului cifrandu-se la 3,7%.

               Anului 2015 aduce rezultate impresionante, societatea obține un volum de 144 mil. lei de prime subscrise, adică dublu față de aceiași perioadă a anului trecut, ocupînd locul patru în Top 5.
               Compania deține o rețea de vânzări alcătuită din 30 de oficii teritoriale şi două reprezentanţe pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

               În urma procesului de restructurare și modernizare la 1 septembrie 2015 a avut loc adunarea generală extraordinară a acționarilor ,,Victoria Asigurări”, unde s-a decis modificarea denumirii ,,Victoria Asigurări” în „Alliance Insurance Group”, iar la 23 octombrie 2015, CNPFa aprobat această schimbare.

               Scopul principal pe care şi l-a pus societatea „Alliance Insurance Group” este să devină numărul unu pe piaţă.
„În prezent, ne plasăm pe locul patru pe piaţa asigurărilor, dar tindem să devenim primii în acest sector. Acest obiectiv este unul realizabil, chiar dacă trebuie să concurăm pe piaţa locală cu giganţi în asigurări cu renume internaţional”, susţine Vitalie Banaru.