FĂRĂ AMBUTEIAJE ÎN CAPITALĂ! Planul grandios pus la cale de Primărie

               Mai multe săgeţi verzi la semafoare, sensuri giratorii şi limitatoare de viteză. Aşa îşi propun autorităţile să-i scutească pe şoferii din Capitală de ambuteiaje şi să le ofere pietonilor siguranţa atunci când traversează strada. Proiectul a fost coordonat cu poliţia, iar lucrările de instalare a noilor semne de circulaţie se vor încheia până la sfârşitul toamnei. 

               În total, vor fi montate peste 300 de plăcuţe cu săgeţi verzi, care să permită şoferilor să vireze la stânga sau la dreapta chiar şi la culoarea roşie a semaforului. Prioritate vor avea arterele principale din oraş.

               Pe strada Mihai Viteazul au fost instalate deja astfel de indicatoare la intersecţie cu strada Columna şi Mitropolit Dosoftei. Şoferii se bucură că nu vor mai pierde timp în trafic.

               Primăria va amenaja la intersecţia străziilor Calea Orheiului, Studenţilor şi Socoleni un sens giratoriu provizoriu.

               „Direcţia cea mai aglomerată din Chişinău, spre nord şi e ieşirea cea mai proastă până la urmă. Trebuie de dat nouă la ureche pentru că noi ani de zile nu am rezolvat problema asta”, a spus primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

               Iar pentru siguranţa pietonilor, vor fi instalate în continuare limitatoare de viteză în apropierea zebrelor din zone periculoase. Până acum au fost montate 60 praguri din cauciuc.

               Autorităţile speră că, după implementarea acestor proiecte, şoferii vor scăpa de traficul infernal din oraş.

               „Pe zi ce trece, fluxul de unităţi de transport în municipiul Chişinău creşte. Nu au fost construite câteva artere mari pentru a fluidiza traficul în Chişinău, respectiv trebuie să reieşim din situaţia pe care o avem, să aplicăm acele măsuri care la moment pot fi aplicate”, a declarat şeful adjunct al Direcţiei Transport Chişinău, Vitalie Butucel.

               Pentru lucrările de securizare a traficului rutier din Capitală, în acest an, au fost alocate peste 17 milioane de lei.

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *